Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Warsztaty piekarnicze w Piekarni GOM w Kamieńsku - grupa Sówki i Smerfy

Z okazji Dnia Chleba dzieci z grup „Sówki” i „Smerfy” wybrały się na wyjątkową wycieczkę do Piekarni GOM w Kamieńsku. Zostaliśmy tam bardzo serdecznie przyjęci, a na naszych małych podróżników czekały liczne niespodzianki. Na początek dzieci spróbowały pysznego poczęstunku – świeżutkich pączuszków oraz włoskiej pizzy wypiekanej na miejscu. Następnie przedszkolaki przystąpiły do kulinarnych warsztatów. Dzieci wałkowały ciasto, wykrawały pierniczki i przygotowywały je do pieczenia. Panie z piekarni pokazały im piec oraz opowiedziały o całym procesie wypieku. Podczas gdy pierniczki rumieniły się w piecu, dzieci obejrzały krótką bajeczkę o tym, jak powstaje chleb. Później każde dziecko ozdobiło swoją własną bułeczkę, delikatnie posypując ją makiem. Na zakończenie, już po wyjęciu pierniczków z pieca, przedszkolaki fantastycznie udekorowały je lukrem i kolorowymi posypkami. Na koniec dzieci pięknie podziękowały za wspaniałą atmosferę i cudownie spędzony czas. Każdy uczestnik zabrał ze sobą do specjalnego papierowego domku własnoręcznie przygotowaną bułeczkę, pierniczki, pączka, a także kredki i kolorowankę. To był naprawdę wyjątkowy, pełen wrażeń dzień.